wella model wella model wella model

assistent på wella studio, riddargatan, stockholm.

Frisörtekniskt Centrum har ett samarbete med Wella Studio på Riddargatan i Stockholm. Vi elever får chansen att vid några tillfällen ställa upp som assistenter under förberedelserna för olika visningar. I utbyte får vi på skolan gå på utvalda visningar gratis.

Wella anordnar visningar som gäller olika klippningar, färgningar, stylingar, make-up och kläder.

Den 3:e januari 2007 kom då turen till mig.
Jag skulle vara där klockan 08.00, men tidspessimist som jag är var jag där redan klockan 07.30, så jag hann till och med köpa frukost på Pressbyrån vid Östermalms Torgs T-bana.
Den dagen var vi fyra elever från skolan som skulle assistera. De sista förberedelserna inför visningen skulle slutföras.

Fyra grupper med modeller skulle stylas.
Lockar skulle läggas, hår fönas, hårfärger som fixats till dagen innan skulle fräschas upp med toning.
Jag har aldrig sett så många papiljotter på en och samma gång! Och det var första gången jag såg dem på en kille.

Två make-up-artister var där och sminkade modellerna tidsenligt.
Det var 40-tal, 60-tal, 70-tal och 80-tal på schemat den här gången.

Frisyrerna stylades också tidsenligt av de fyra frisörerna som arbetade där den dagen. Det gick åt enorma mängder hårspray för att få frisyrerna att ligga på plats, och som vanligt ser det så lätt ut när man ser ett proffs in action, och att jag kommer bli lika duktig känns väldigt avlägset.

En grupp med dansare repeterade hela dagen på sina danssteg ute i visningssalongen, i sina sylvassa högklackade skor, och trots att det bara var repetitioner såg man hur storslaget det skulle bli när det väl var dags för den riktiga uppvisningen.

När dörrarna slog upp för säljarna som varit där på konferens hela dagen, var det så dags.

Musiken dånade, modellerna stegade med vana kliv ut på scenen.
Och där stod jag, med ett glas mingeldricka i handen och flinade som ett fån då jag såg de urhäftiga frisyrer som jag hjälpt till med att göra.
Ja, jag kände mig fan stolt.